Kött

Nu har jag varit hemma hos mamma o pappa i helgen. Där åt jag köttgryta och det gick bra. Har inte ätit köttbitar innan det men det var inga problem.
Passade på att kolla lite i mammas garderob. Hon har kläder som jag kan ha nu så jag fick med mig lite som hon inte använder.
På tordag börjar jag jobba igen. Ska bli intressant att se hur det går med maten då. Känner på mig att det inte kommer att funka alls.

Bilder

Tänkte bara lägga ut någon bild. Bli inte allt för rädda!



Bara en kul grej =)






Träning

Nu har jag kört ett träningspass med Active 2.0 på PS3. Det låter kanske inte jobbigt men det var det verkligen. Hjälp vad jobbigt det var. Men kul var det. Får väl försöka träna efter det schemat dom har. Det kanske ger resultat ändå.
Och kul att man kan hålla kolla på pulsen också.



Fantasi

Nu skulle jag behöva lite hjälp med vad jag ska äta. Börjar bli lite enformigt nu. Jag försöker komma på nya saker att äta. Det har blivit mycket fisk nu och det är iallafall bra.
Jag ska nog testa att äta lite pasta någon dag. Det är ju så gott. Har köpt massa kokböcker på bokrean nu också så där kan jag säkert hitta bra recept. 

=)

Lugnt

Imorse kändes det bättre när jag kollade på vågen. Och jag vet varför. Det blir lite utgifter när man har inkomster. Och ibland dröjer det innan dessa utgifter är på väg. Så nästa gång behöver jag inte vara så nojjig.

Har varit till bokrean och köpt matböcker. Kan va kul att testa något nytt.
Köpte kycklingspett på Hemköp. Gott men ena var starkt.


Upp o ner

Just nu känns det som vikten åker upp o ner varje dag. Men det kanske är så i början innan det blir bra. Kroppen reagerar säkert olika på det jag äter nu.
Idag blev det lax i ugnen och kokta grönsaker till det. Mycket gott. Har fått tillbaka smaken för lax igen och det är jag glad för.

Foto

Idag har jag tagit kort på alla mina stora kläder som jag ska lägga ut på Tradera.
Hemskt att säga men vissa har jag inte ens tagit bort prislappen på.
Det skulle vara kul att få in några kronor på dom så jag kan köpa nya kläder till våren.

Men jag kunde inte hålla mig så jag beställde lite kläder från Ellos. Mindre storlekar då. Och med rabatter och rea så blev det inte så dyrt.


Denna gillade jag =)


Makrill

Nu ikväll har jag ätit en hård smörgås med makrill i tomatsås. Och det var jättegott.
Jag har inte testat mjukt bröd än men det kommer kanske. Mörkt blir det isåfall. Men det är bra om jag slutar med mjukt bröd så gott det går.


Träna

Nu har jag "tränat" lite med PS3 move. Det blir lite lättare träning men bättre än inget alls.
Längtar tills jag kan komma igång med den riktiga träningen på gymmet. När jag kan slita ut mig ordentligt.
Minns när jag gjorde det förr. Kunde stå på denna crosstrainer länge. Och det var kul också. Så det är något jag längtar efter.
Har bokat Zumba till PS3 också. Kan va kul att testa det.

Jag ska iallafall inte äta plättar mer nu. Åt igår och idag hade jag för fösta gången sedan jag startade gått upp lite i vikt. Men bra att veta vad jag ska undvika. Vet att jag inte kan äta bröd o pasta för det går jag lätt upp i vikt av. Tror det är sånt med mycket mjöl i eller nåt.


Plättar

Ikväll skulle vi äta något gott. Så vi bestämde oss för att göra plättar med stenbitsrom och gräddfil. Sedan fick jag tipset av Å-L att ha riven ost i plättsmeten. Så det fick det bli. Och gott blev det.
Men det känns lite mysko att jag bara orkade äta 3 plättar med tillbehör. Hade lite räkor till också så det blev lite mer. Men vilken skillnad det är från förr. Då kunde man lätt äta en hel tallrik med plättar.

Till lördagsgottis skulle jag smaka på det ena chokladet jag köpte igår. Men efter en liten bit så gick det inte mer. Det var mörk choklad med chilli. Och så fruktansvärt mycket chilli det var också. Gick ju inte att äta. Så är det någon som gillar stark choklad så kan jag tipsa om denna.

Nu blir det melodifestivalen utan Pepsi Max. Har lite Mer istället.


Choklad

Igår var jag på Vin&Deli mässan som är här i stan. Lite trist när man inte kan dricka något men fick smaka lite rosa bubbel av syrran. Smuttade lite på det och det var helt ok. Fick veta att flaskan kostade 1200kr så det blir nog ingen sån för mig.
Men jag köpte lite dyr choklad med hem. Det var 4 olika choklader i en bunt. Den vita fick gubben ta. Men dom andra tog jag. Den mörka med kaffesmak var underbart god. Lätt att ta mer än bara en bit. Så sötsuget var det inge fel på.

Jag mätte mig imorse och det var skoj. Förstår varför jag får på mig mindre byxor nu. Har minskat 12 cm runt baken =)


Kul

Det är verkligen roligt att så många läser min blogg. Skulle vara kul om ni ville säga vilka ni är =)

Idag har dietisten ringt och frågat hur det går med maten. Och jag har inget att klaga på. Allt går bra.

Dagens middag är ugnsbakad fisk med spenat och mos på sötpotatis blandad med vanlig potatis. Det var mycket gott. Kul att testa något nytt. Hade lite parmesanost i moset och det blev extra gott =)

Ska försöka komma på något gott att äta i helgen. Måste tänka så det är lätt att mosa eller mixa. Kan också vara lätt att tugga sönder.

Har ni några förslag på god helgmat?


Yes!

Idag har jag provat jeans som har legat i en kartong för dom har varit för små. Och 4 par av dom passade =)
Det känns helt underbart. Dom andra som jag inte kan få på mig än har jag aldrig använt. Det är sånna som jag har beställt från Usa för flera år sedan. Men inte passat när dom kom. Så när jag får på mig dom så är jag lycklig för dom är snygga.

Jag har även rensat i garderoben och har fått en stor pappkasse med kläder som är för stora. Får nästan lite ångest när favorit kläderna åker i kassen.

Fick massa kläder av en arbetskamrat som också har gjort operationen men dom är alldeles för små än. Kommer jag i dom kläderna så är det ett under.

Så nu är jag någonstans mittemellan. Kläderna jag har är för stora eller för små.

Måste försöka dricka mer vatten också. Har kommit på att jag dricker för lite. Något att kämpa med.


Borta =)

Ja nu är agrafferna borta =) Och det gjorde inte ens ont. Men man blev lite orolig när det inte hade läkt ordentligt. Det var som skinnet inte hade läkt ihop på några ställen. Men under var det läkt. Så det blev någon strip över som ska sitta en vecka. Hoppas det är bättre efter det.

Gjorde lax i ugnen idag som vi åt med mos och grönsaker. Mycket gott. Har köpt en liten grillad kycklingbit som jag ska äta imorgon. Längtar.


Full

Ja nu vet jag hur det känns att vara full / mätt. Åt lite för mycket. Men det är lätt hänt när det är gott.
Annars så går det bra med puré och mixad mat. Det är mycket godare med det än bara soppor o annat flytande.

Mums

Igår testade jag att äta en ruta 70% choklad. Och det gick fint. Tog småbitar som fick smälta i munnen. Det var underbart gott.
Till kvällsmat åt jag äggpannkaka eller vad jag ska kalla den. Den ser ut som en pannkaka men det är mer ägg och mindre mjöl i den. Den blir tjockare än vanlig pannkaka. Och det gick bra att äta den också.

Nu har jag ätit mos och köttbullar igen. Men åt nog för lite för mycket. Trodde inte man kunde känna sig så fylld på en klick mos och 2 köttbullar.

Eftersom det är alla hjärtans dag idag så har jag bakat en kladdkaka till älsklingen. Och den ska jag smaka en liten bit av sedan.  =)


Mammas köttbullar

Idag har jag gjort potatis mos. Och till det hade jag mixat mammas hemmagjorda köttbullar. Med massor av sky/sås.
Och gisses vad gott det blev. Jag vet att det inte är dags för puré än men jag fuskade lite. Och det blev en blandning av puré och soppa.
Imorse kokade jag även katrinplommon och mixade. Känns som det inte händer så mycket på nr2 fronten.

Det onda som jag hade igår har försvunnit. Och jag gissar på att det berodde på att jag hade mycket luft i rören.
Men det fixades undet kvällen.

Funderar på att köpa hem lite laktosfri glass. Gott som mellanmål =)


Ont

Ja jag har fått ont i sidan. Men långt ifrån där jag är opererad. Samma höjd som naveln men i vänster sida. Har ingen aning om vad det kan va. Om det inte släpper får jag väl prata med läkaren på måndag.


Fredagsmys

Det blir inte samma sak när man bara dricker flytande. Men jag tog lite fruktpuré och blandade med naturell Yofus. Kom på att det inte blev flytande men det gick bra ändå.



Hämtade näringsdryckerna idag. Behöver inte ta varje dag men kan va bra att ha hemma. Lätt att ta med sig också.

Päron o körsbär.

Salva

Nu har jag beställt hem en salva som ska vara bra för ärren.

Hoppas den funkar.

Inatt har jag haft svårt att sova. Agrafferna har kliat något hemska. Längtar till onsdag när jag ska ta bort dom.

Imorse kollade jag vågen och det har börjat röra lite på sig =) Gött.
Ska till apoteket idag och hämta näringsdryck som jag har beställt.



Liten

Idag åt jag fruktpuré blandat med mjölk och lite grädde. Det var första gången jag hade grädde i något och det kändes efteråt. Funderar på om jag fick en liten dumping för jag blev lite illamående efteråt. Men det gick över snabbt. Så nu vet jag att jag ska vara försiktig med grädde.

Det har rört sig lite på vågen också. Inte mycket men jag är glad att det har hänt något sedan jag kom hem. Det ger mig hopp =)


Oopsie

Idag har jag gjort Oopsie till min älskling. Jag längtar tills jag kan äta det själv.




Oopsie-bröd
Tid: 35 minuter
Antal: ca 6 st Oopsies

Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur.
Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver).
Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt.
Detta för att man vill bibehålla luften i smeten.
Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!

Fundering

När jag åkte från Torsby sjukhus skulle jag vägas en sista gång. Och då hade jag gått upp lite. Men det är normalt säger som eftersom jag hade börjat dricka vanliga drycker och soppor.
Men undrar när det börjar röra sig neråt på vågen. Än så har det inte hänt något. Tänk om det inte händer något alls. Det är lite skrämmande tanke. Tänk om jag har gjort operationen i onödan. Det är bara att vänta o se.


Maten

Det är lite jobbigt att få i sig maten. Men nu har jag börjat med att göra soppa av barnmat och det funkar lite bättre. Med lite buljong i så blir det ganska gott. Men det är ändå jobbigt. Hoppas det släpper snart.
Imorgon ska jag kolla igenom lite vad jag kan köpa hem och variera med. Det måste ju finnas något.


Äntligen hemma

Igår fick jag åka hem. Och det var underbart. Men det gick ändå inte bättre att äta min egna soppa. Har väldigt svårt att få i mig annat än fruktsoppa och saft. Men det blir väl bättre hoppas jag.

I morse gjorde jag en smoothie på mjölk, fil, fruktsoppa, bär och proteinpulver. Hade i lite vaniljsocker.
Och det gick mycket bra att äta detta. Låter kanske inte så gott men det var det. Så det ska jag hålla mig till varje morgon. Ska testa att göra soppa av barnmat idag. Se om det smakar bättre.

Det har blivit lite bättre med rapandet. Kommer inte lika ofta nu. Men det är fortfarande obehagligt när det kommer.


Frukost

Idag har jag fått välling till frukost. Först tyckte jag att det skulle bli jättegött men det var det inte. Fy och blä. Men lite fick jag i mig. Och kaffe går bra.
Snart får jag åka hem. Det ska bli så gött. Äntligen.
Jag har lite besvär med gaserna som är kvar i kroppen och det är lite obehagligt när jag måste rapa upp det.
Annars så funkar allt bra.


Byta rum

Nu har jag fått lämna mitt enkelrum och har flyttat in i en 4-sal. Inte alls lika trevligt. Men det är ju tur att det är sista natten nu. Men jag får väl underhålla mig själv för dom andra som är här i salen är inte direkt pratsamma.
Så kan det gå.

Fredag

I natt sova jag riktigt gött. Vaknade och såg att det snöade massor. Skit.
Idag får jag dricka fritt hur mycket jag vill. Tog mig kaffe idag och det smakade bra. Måste dricka lite extra eftersom jag inte har dropp. Mötte läkaren som opererade mig när jag hämtade kaffe. Han tittade på mig och sa att jag verkligen var pigg. Och det är jag också.
Jag gick tillbaka och drack upp mitt kaffe. Sedan bäddade jag sängen och satte mig vid tv:n. Eftersom jag har eget rum så har jag egen tv och eget bord.
Idag fick jag ta min fragminspruta själv och det var inga problem alls.

Får se vad jag ska fördriva tiden med idag. Kanske ska titta på någon film.

=)

Typiskt att något ska strula

Allt har ju gått så fint och bra. Men typiskt nog började mitt dropp att läcka. Och dom var tvungna att ta ut den från armen. Men att sedan sätta nytt var inte det lättaste. Efter att 4 personer har stuckit mig massor av gånger fick dom tillslut ge upp. Det går inte. Och gissa om jag var tacksam för att dom slutade för detta är hemskt.
Istället får jag dricka lite extra ikväll eftersom det fungerar så bra för mig att dricka.
Det godaste här att dricka är näringsdrycken med körsbärssmak =)

Imorgon får jag dricka fri mängd och ska då försöka få i mig lite mer än vanligt eftersom jag är utan dropp. Hoppas allt går bra. Och jag kan gissa på att jag inte får komma hem tidigare eftersom det strular. Men mig gör det inget.

Go Natt =)

Äntligen

Nu är jag opad och klar.

Igår skulle jag vara på op kl 10.00. Fick byta om till "snygga" sjukhuskläder. Sedan var det bara att vänta. Det var en före mig och så skulle alla ha lunch. Men vid 2 tiden var jag uppe på op-salen. Alla var så trevligt och jag kände mig inte alls nervös. Och jag hade ju åkt upp med C så det kändes mycket bra.
Innan op fick jag dricka något fruktansvärt äckligt.

När jag vaknade upp var klockan vid 5. Jag hade ont i magen men fick smärtstillande så det gick snabbt över. Sov mycket under eftermiddagen. Mot kvällen skulle jag upp på toa. Det gick bra men när jag kom tillbaka i sängen mådde jag väldigt illa. Då var det bara att få mer syrgas så gick det över.

Vid 21 tiden fick jag komma upp till avdelningen och rummet jag skulle sova. Jag fick ett enkelrum och det kändes bra.

Sov inte mycket inatt men det gick bra ändå. Sängen är ju så hård.
Men idag är det bättre när jag kan sitta uppe. Får dricka lite också. Och än har allt gått bra.

Får se vilken dag jag får komma hem =)


Nu så ...

Nu är det inte många timmar kvar. Imorgon åker jag och Cissi upp till Torsby. Tåget går 06.15 och jag ska vara där 10.00. Så det är gott om tid.
Än så har jag inte blivit nervös men jag kan lova att det kommer imorgon. När man är framme och man kommer upp till op. Hoppas bara jag inte får vänta där uppe för länge.

Men det ska bli skönt att få det gjort. Har väntat ett tag nu.

Vi ses när det är över =)

RSS 2.0